bri

Bris har fått den bästa start på 2017 som de kan önska sig. Första veckan på året skänkte Volkswagen genom en unik bilauktion där generösa bilköpare hjälpte till att samla ihop hela 526 100 kronor till organisationen. Summan ger Bris hopp om att kunna hjälpa fler barn och fortsätta ha öppet alla dagar året om.

Bris, Barnens rätt i Samhället, arbetar med att stödja barn som har det svårt och med opinionsbildning för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. Anställda kuratorer finns på plats att lyssna och svara på frågor via telefon, chatt och mejl, varje dag året runt.

– Vi har ungefär 25 000 stödjande samtal med barn och unga varje år och varje krona spelar roll för vår verksamhet. Förutom chatt, mejl och telefon har vi också gruppstöd för barn som är familjehemsplacerade eller har förlorat en förälder i självmord. Det känns fantastiskt att så många vill bidra till vår verksamhet, säger Heléne Tibblin, insamlingschef på Bris.

Fem unika Golf GTI Clubsport S i Sverige
Volkswagen Sverige sponsrar sedan tidigare Bris regionkontor med fem bilar. Men Volkswagen ville göra mer. När cirka 40 bilentusiaster hade ställt sig på kö för att få chans att köpa nya Golf GTI Clubsport S väcktes idén om en auktion. Bilen är den kraftfullaste GTI-modellen någonsin och tillverkas bara i totalt 400 exemplar. Fem av dessa tilldelades den svenska marknaden.

En halv miljon till Bris
När fyra av dessa bilar auktionerades ut på Tradera under julhelgen sattes utropspriset till låga 297 000 kronor per bil (priset på den tyska marknaden är cirka 40 000 euro) och överskottet skulle gå till Bris.
– Vi hade hoppats på 400 000 kronor med det blev ytterligare drygt 100 000 kronor, sammanlagt 526 100 kronor som vi fick tack vara att Volkswagen även skänkte momsen på bilarna, säger Heléne Tibblin.
– Initiativet är både annorlunda och spännande och vi hoppas att fler bli inspirerade och kommer med nya roliga idéer som kan hjälpa oss att stödja fler barn. För vi behövs!

Överskottet av bilköp till Bris
Och bilköparna är nöjda. Johan Järnebark från Vaggeryd i Småland, vann budgivningen på den röda bilen, och Tim Björkström från Stockholm vann, tillsammans med sin pappa, budgivningen på den svarta. Båda var på plats på Volkswagen Showroom i Stockholm under överlämningen av checken till Bris.

– Det faktum att överskottet skulle gå till Bris gjorde att jag och min sambo bestämde oss för att kunna ge mer. Dessutom var Volkswagens grepp med en auktion mest rättvist för oss som ställt oss i kö för att få köpa bilen, säger Johan Järnebark.

Volkswagens marknadschef Jeanette Asteborg är också nöjd:
– Vi visste ju faktiskt inte om någon skulle bjuda. Men det gick bra! Kanske är det här framtidens sätt att sälja speciella och limiterade bilar. Dessutom känns det ju oerhört bra att kunna göra skillnad genom att hjälpa Bris.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.