we2

WeSC presenterar nya SS17-kollektionen för både dam- och herr med Carin Wester som chefsdesigner och ny kreativ chef. Den nya kollektionen är fylld av 90-talsromantik, retrosportkänsla och lekfulla mönstermixar inspirerade av Leonardo DiCaprios karaktär i Baz Luhrmanns version av Romeo och Julia från 1996.

Hjärtat i WeSC har alltid legat i skateboardkulturen med inspiration av streetwear, workwear och klassiskt sportiga silhuetter. Inför den här säsongen har chefsdesigner Carin Wester gått tillbaka till ett lite mer lekfullt uttryck och inspirerats av märkets rebelliska uttryck i slutet av 90-talet samtidigt som hon har tagit fram en ny serie av starka nyckelplagg som adderar en ny känsla till WeSC.

– Inför den här kollektionen har jag tittat tillbaka i arkiven hos WeSC och inspirerats av några klassiska retroplagg som jag återupplivat med ett nytt fräschare uttryck. Till exempel har jag tagit tillbaka den kända WeSC-loggan i den gula originalfärgen som kännetecknade WeSC under slutet av nittiotalet, som en slags hyllning till historien, säger Carin Wester om den nya kollektionen.

Herrkollektionen är inspirerad av Leonardo DiCaprios rollfigur i 90-talsklassikern Romeo och Julia och karakteriseras av avslappnade Hawaiiskjortor, kamouflageprint och bucket hats. Andra symboliska plagg i herrkollektionen består av cargobyxor, track suits, coach jacket och palmtryck som för tankarna till Venice Beach och amerikansk streetwear-kultur.

Damkollektionen består av mer blekta pasteller och flera av signaturplaggen känns igen från herrkollektionen för att de lätt ska kunna mixas. På damsidan finns en feminin tolkning av en klassisk track suit och en ny ikonisk skinnjacka. Även denim- och chinoskollektionen är inspirerad av 90-talet med fler raka passformer samt klassiska stentvättar blandade med bleached denim.

Den här säsongen återvänder även den ikoniska WeSC-loggan för både dam- och herr i den gula originalfärgen som en hyllning till historien och den rådande retrotrenden.

Den nya kollektionen kommer att finnas tillgänglig i WeSCs egna butiker, hos återförsäljare och på www.wesc.com från och med januari 2017.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.