wu

Julafton har härmed bytt datum. Redan första december trillade Wu-Tang Clans otroligt efterlängtade album A Better Tomorrow ner. (Deras 6:e album ihop som grupp).

Det var 2007 vi senast fick ett album från dem, 8 Diagrams, och man visste väl inte helt om det skulle komma något mer från dem som en hel grupp. (det har känts som om de alla dragit i lite olika trådar och varit oense om dittan och dattan). Som solo-artister kommer det kontinuerligt skivsläpp från dem alla, mer från vissa kanske, men när ett av världens mest inflytelserika och största hiphopband släpper skiva tillsammans, då är det ren lycka mina damer och herrar.

Skivan har 15 spår, varav vi kunnat höra Keep Watch, Ron O Neal, Ruckus In B Minor och titelspåret A Better Tomorrow som singlar. Alla rapparna deltar till projektet och vi hör även självklart Cappadonna som alltid känts som en given originalmedlem i gruppen. Bakom produktionerna har vi självklart RZA, Mathematics, Rick Rubin, 4th Disciple och Adrian Younge. Som gäster hittar vi som Streetlife och Nathaniel.

Även om alla herrarna är några år äldre nu än när de släppte sitt legendariska debutalbum Enter the Wu-Tang (36 Chambers) så känns de fortfarande hungriga.

wutan

Method Man, RZA, GZA, Masta Killa, Inspectah Deck, Ghostface Killah, Raekwon, U-God, Ol’ Dirty Bastard och Cappadonna är 10 legender som för alltid kommer vara inskrivna i historieböckerna och i våra pumpande hiphop-hjärtan.

De är som sagt några år äldre och visare men de gör fortfarande hiphop som skriker Wu-Tang och det kan ingen ta miste på. Och att få höra den framlidne Ol’ Dirty Bastard öppna skivan gör att man dras tillbaka i tiden och minns allt Wu-Tang gett oss.

Redan nu den 7:e December kan ni även se Method Man och Redman äntra Berns i Stockholm. Biljetter och mer info hittar ni här.

omslag

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.