rest1

Världens bästa rom skapar nu tillsammans med en av Sveriges främsta kockar en middagsupplevelse där gästerna uppmuntras att släppa taget och vara fullt närvarande. På pop-up restaurangen Nuet är alla digitala enheter förbjudna för att gästerna fullt ut ska kunna fokusera på smaken, doften, konsistensen och vara närvarande i stunden.

Vi lever i en värld där vi ständigt är uppkopplad och bombarderas med intryck. Allt sker i rasande fart, samtidigt. Därför turnerar Zacapa nu tillsammans med stjärnkocken Edin Dzemat och en av världens bästa bartenders, Jonas B. Andersen, runt i Sverige med pop-up restaurangen Nuet – ett ”här och nu”-mat- och dryckeskoncept.

Målet med Nuet är att skapa en upplevelse som involverar alla sinnen och som får människor att stanna upp, tänka och reflektera över maten de äter samt drycken de dricker. För att göra detta möjligt kommer alla gäster att fråntas sina telefoner. Dessutom kommer de att få tips om hur de på bästa sätt använder sin syn, känsel och sitt lukt- samt smaksinne.

– På pop-up restaurangen Nuet vill vi hjälpa gästerna att leva i nuet och njuta av maten, drycken och samtalet till 100 %. Vi vill att alla sinnen ska involveras och återgå till att fokusera på kraften i gastronomins hantverk och kvaliteten i fina drycker, säger Maria G Dasic, Nordisk PR-manager på Diageo Reserve.

Menyn har skapats av den svenska stjärnkocken Edin Dzemat som vann Kockarnas Kamp på Tv4 förra året. Den exakta menyn avslöjas först efter att Nuets Sverigeturné har avslutats, detta för att ytterligare få gästerna att diskutera och reflektera över smakerna, dofterna och konsistensen.

– Jag jobbar ofta med irritationer, vilket innebär oväntade kombinationer och ingredienser som kanske inte är helt uppenbara för gästerna. Att inte avslöja exakt vad som ligger på tallriken leder till att gästerna tvingas fundera över maten och involvera alla sina sinnen, säger Edin Dzemat.

Den perfekta måltiden bör givetvis kompletteras med enastående dryck och för detta har den danska bartendern Jonas Br´ Andersen ansvaret. Förra året placerade han sig i topp fem på Word-Class-tävlingen i Miami, och han utsågs tidigare i år till Nordens bästa bartender.


– Enligt mig skapas den ultimata drinkupplevelsen när drinkskapandet korsbefruktas med andra discipliner såsom konst och design. Mitt mål är alltid att involvera och engagera gästerna men framförallt att få dem att vara närvarande i stunden, förklarar Jonas B. Andersen.

Pop-up restaurangen Nuet gästar Lydmar Hotel i Stockholm den 5 april, Linköping den 6 april och i Göteborg, Sjömagasinet, den 26 april. Bokningen till Lydmar Hotel sker via deras bokningssystem och bokning för den 6/4 på Johannes Kök i Linköping sker via deras telefonbokning: 013-14 31 90. Middagen kostar 995 kronor och innebär en 2-timmar sittning och spännande element.  Bokningen för Nuet öppnar den 30/3 klockan 9.00.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.