zla

Den mest omnämnda spelaren i sociala medier inför fotbolls-EM i Frankrike är Mesut Özil. Den tyske stjärnan slår Zlatan Ibrahimovic, som återfinns på en fjärdeplats. Det visar Adobes nya Digital Index.

Enligt Adobe Digital Index, som har kartlagt omnämnanden i sociala medier med koppling till fotbolls-EM, är tyske mittfältaren Mesut Özil den största snackisen inför fredagens premiär.

På andraplatsen återfinns den engelska anfallaren Harry Kane, följd av den franska mittfältaren Paul Pogba. Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic kommer in på plats fyra över de mest omnämnda spelarna. Storstjärnan Cristiano Ronaldo hittas först på en nionde plats.

– Det råder total fotbollsfeber i sociala medier inför EM-premiären. Fotbollsfesten drar till sig uppmärksamhet från hela världen, och vi kan till exempel se att 43 procent av alla omnämningar av turneringen faktiskt kommer från USA, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef på Adobe.

Adobe har även låtit analysera vägd data från sociala medier rörande vilket lag som är favorit till att vinna EM. Listan toppas av Tyskland, följt av England och Spanien. Sverige lyckas inte kvalificera sig in bland de tio högst tippade lagen.

Adobes nya Digital Index förutspår även att turneringens sponsorer i och med starten av EM kommer att få en ökning med 30 procent av besök från mobilen. Detta kan jämföras med ökningen på 21 procent i samband med starten på fotbolls-VM 2014 i Rio.

De mest omnämnda spelarna i sociala medier:

soc

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.